tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Anchoiade

Publicerad 2014-08-22 15:57:00 i Recept,

Finalement anchoiade! Nu kommer, äntligen, på begäran från flera håll, receptet på den godaste och mest uppskattade röran ni kan tänka er att bjuda på. Och den godaste att breda på en bit rostad baguette: anchoiade.
 
Denna röra är så full av umami att smaklökarna omedelbart stämmer upp i änglasång. Världen blir plötsligen lite vackrare, helt enkelt. Detta är ingen överdrift, testa själva så får ni se...
 
Så här gör du:
 
Använd mortel. Glöm aldrig det. Utan mortel blir det inte lika bra, inte på långa vägar.
 
Nåväl. Mortla tre rejäla klyftor vitlök med finhackade provensalska örter (eller persilja alternativt basilika). Häll i god olivolja. Mortla lite till. Lägg i ca 25 - 30 sardellfiléer (en burk). Mortla. Peppra, ca 25 - 30 varv med kvarnen. Mortla. Lägg i en tesked dijonsenap. Mortla. Smaka av. Behövs mer peppar? (Vi duttade även i lite citronolivolja.)
 
Häll upp i en fin skål och servera till rostad baguette. Eller orostad. Eller som tillbehör till en god köttbit. Eller ha röran till en sallad. Eller gör vad du vill så länge du njuter av dessa fantastiska franska medelhavssmaker. Funkar ypperligt till alla former av vin. Eller öl. Eller till något annat du gillar.
 
Bon appetit & trevlig helg!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela