tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Arroz con pollo

Publicerad 2014-06-24 13:07:00 i Recept,

Lysting alla! Här kommer ett middagstips till er som du/ni kanske inte hört talas om tidigare: Arroz con pollo.
 
Det är en sydamerikansk rätt som är lika enkel som enastående att göra. Har ni gjort denna måltid en gång kommer ni troligen att vilja göra den igen. Passar i stort sett när som helst, både på dagen och året.
 
Häng med (om du vill och vågar):
 
Lägg färska kycklinglårfiléer i en marinad bestående av en rejäl skvätt olivolja, 4 rivna eller pressade vitlöksklyftor, två matskedar pressad citron eller lime samt salt & peppar. Marinera över dagen/natten eller minst två timmar.
 
Fräs kycklingbitarna i olivolja på medelvärme i en emaljerad gjutjärnsgryta tills de har fin färg. Ta upp kycklingbitarna och häll i ett paket saffran, en hackad gul lök, en hackad röd chili, tre hackade vitlöksklyftor. Fräs till löken är genomskinlig. Häll i drygt 2 dl basmatiris, en tetra passerade tomater, två matskedar tomatpuré, en hönsbuljongtärning, 1 dl vatten och en starköl (ljus lager). Häll också i 1 dl gröna ärtor, 1 dl gröna kärnfria oliver, en rejäl dos färska örter, ett lagerblad samt salt & peppar. Avsluta med att lägga tillbaka kycklingen i pannan. Sänk värmen till låg och lägg på lock. Låt stå i ca 15 min (beroende på vilket ris du använder). Kolla så att det inte bränner fast (fyll på med vätska då). Dra bort från värmen och låt stå ytterligare 10 min. (På bilden är det ännu inte klart, den ska vara mindre såsig...)
 
Alltså, det här är supergott! Bon appetit!
 
 

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela