tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Färsk pasta är den bästa pastan!

Publicerad 2014-03-30 08:52:00 i Recept,

Igår hade jag lyckan att äntligen få en pastamaskin av märket Marcato. I'm so god damn happy. Äntligen kan vi göra vår egen pasta. Det är något helt annat än alla köpevarianter. Jag läste någon som sa, apropå hemgjord färsk pasta och torkade köpevarianter, att det var som att titta på färgteve och sen gå tillbaka till svartvit. Det är nog en ganska träffande beskrivning.
 
Har du tillgång till pastamaskin (som egentligen är en kavel) och vill testa vår variant så gör det enligt följande:
 
Mät upp 5 dl durumvetemjöl och lägg som ett litet berg. Gör ett (vulkan-)hål i toppen och knäck i 4 ägg. Knåda i 10 min till en icke kladdig deg/pasta. Knåda hårt med kärlek. Lägg sedan att vila i plastfolie i kylen minst en halvtimme. Kör sedan i pastamaskinen till önskad variant. Koka 3 - 5 min. You're in heaven i kombination med någon god sås alternativt smakrik ost.
 
Bon appetit!
 
 
 

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela