Citronpasta med varmrökt lax
Var är Vera? Ja, det kan man ju undra. Hon har så fullt upp med att vara 9 (på väg mot 10) år att hon inte hinner med den här bloggen just nu. Därför tar jag mitt ansvar och gör mitt bästa för att hålla den vid liv genom att tipsa er alla om en gudomligt god pastarätt med smaker från både Italien och Sverige...
Så här gör du:
Fräs hackad salladslök, en vitlöksklyfta och lite chiliflakes mjuka i olivolja. Häll på en skvätt vitt vin. Häll på vispgrädde. Pressa i saften från en citron. Koka ihop till en sås. Salta och peppra. Dra åt sidan.
Koka pasta (helst färsk) al dente.
Häll såsen över pastan och blanda i rikligt med parmesanost och några äggulor samt rivet skal (inte av det vita) från en välsköljd ekologisk citron.
Servera med körsbärstomater och varmrökt lax (som du definitivt hittar den bästa varianten av i fiskaffären i Simrishamn, Skillinge Fisk Impex).
Det är svårt att få till något godare på samma enkla nivå, helt ärligt.
Bon appetit!




