Veras hallontårta med hemmagjord vaniljkräm
för några dagar sedan bakade jag en god tårta. när jag gjorde den gorde jag så här: först bakade jag en sockerkaka. (du kan se receptet nedan) som jag sedan lät svalna lääänge. sedan gorde pappa en hemmagjord vaniljkräm, se recept här:
2 äggulor
3 dl mjölk
3 msk socker
1 msk maizena
0,5 tsk vaniljpulver
sedan tinade jag hallon som jag blandade ner i vispad grädde till en krämig kräm. sedan delade jag försiktigt kakan så det blev två runda bitar. sedan la jag vaniljkrämen mellan bitarna. sedan bredde jag ut hallongrädden över hela kakan. jag strödde sedan över minimaränger över hela tårtan och njöt.
Leilas sockerkaka
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- Smör och ströbröd till formen
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt sockerkakan svalna något och stjälp sedan upp den på ett brödgaller.
LYCKA TILL ÖNSKAR VERA!


