tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Tian

Publicerad 2014-08-14 20:36:00 i Recept,

Det finns en fransk läckerhet som de flesta känner till: ratatouille. Det finns också en provensalsk, lite mindre känd, grönsaksröra som heter tian. Spännande, va?
 
Och gudars skymning, vad den är lätt att göra:
 
Ta zuccini och lök och dela i skivor eller månar. Hacka ansenlig mängd vitlök (alltså massor). Känner du dig lite vild & galen så skiva en fänkål. Stek i olivolja några minuter. Salta & peppra, släng i lite örter. Lägg över i en form med avtagbara kanter (eller ärligt talat vilken annan form som helst). Häll över en burk passerade eller krossade tomater. Ös på med örter eller örtkrydda. Riv över parmensanost eller annan smakrik ost. Sätt in i ugnen till fin färg.
 
Denna lilla anrättning passar perfekt till en grillad köttbit, alltså som alternativ till potatis eller pasta. Eller ät den som den är. C'est la meme chose. Man gör som man vill.
 
Bon appetit!
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela