Tian
Det finns en fransk läckerhet som de flesta känner till: ratatouille. Det finns också en provensalsk, lite mindre känd, grönsaksröra som heter tian. Spännande, va?
Och gudars skymning, vad den är lätt att göra:
Ta zuccini och lök och dela i skivor eller månar. Hacka ansenlig mängd vitlök (alltså massor). Känner du dig lite vild & galen så skiva en fänkål. Stek i olivolja några minuter. Salta & peppra, släng i lite örter. Lägg över i en form med avtagbara kanter (eller ärligt talat vilken annan form som helst). Häll över en burk passerade eller krossade tomater. Ös på med örter eller örtkrydda. Riv över parmensanost eller annan smakrik ost. Sätt in i ugnen till fin färg.
Denna lilla anrättning passar perfekt till en grillad köttbit, alltså som alternativ till potatis eller pasta. Eller ät den som den är. C'est la meme chose. Man gör som man vill.
Bon appetit!


