tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Fantastisk focaccia a la Leila Lindholm

Publicerad 2014-02-04 11:17:00 i Recept,

Idag är Vera sjuk - och har passat på att baka Leilas lika enkla som urgoda focacciabröd.
 
The way to go:

Grundrecept

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7–8 dl vetemjöl special
  • Olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.
3. Jäs degen i bunken täckt med bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Häll upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar. Platta ut tills de är cirka 1 1/2 cm tjocka.
6. Jäs till dubbel storlek under bakduk på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter.
7. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsalt och smaksätt med vad du gillar.
8. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Bon appetit! (Och tack för tipset, Leila!)

 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela