Scheissegod schnitzel
Schnitzel kan man få på i stort sett varenda restaurang i de kontinentala delarna av Europa. Det finns en uppsjö av varianter, särskilt i Tyskland och Österrike. Äkta wienerschitzel ska göras på kalv, men det blir bra även med fläskschitzel. Det viktiga är att man har bra kött. Vi har turen att ha en fin köttaffär i närheten av hemmet, så där kan vi få tag i riktigt bra, ekologiskt och närproducerat kött.
Vår enkla variant av schitzel ser ni här:
Ta ditt fina kött och lägg i en blandning av vetemjöl, salt och peppar. Doppa sedan direkt köttbiten i uppvispat ägg. Lägg härnäst köttet på en bädd av panko (eller om du föredrar ströbröd). Se till att hela köttbiten är täckt med panko. Stek därefter gyllene i stekjärn. Droppa över saft från citron.
Servera till pommes eller annan liknande kaloristinn potatisvariant. (Den här gången tog vi en variant på kroketter, vansinnigt god och säkert grymt onyttig.)
Sås? Majonnäs en masse. (Hur man gör detta kan vi berätta en annan gång, annars är Hellmann's den bästa köpevarianten.)
Till denna typ av mat gillar vi att ha vitlöksfrästa haricots verts (fräs i olivolja, riv i vitlök, salta & peppra).
Ja, det här är inte vårt nyttigaste inlägg, precis. Men så otroligt gott! Och det påminner om bilresor genom Europa, vilket vi gillar.
Bon appetit! (Vera kommer snart, tror jag, att göra en inlägg om den lilla eminenta desserten vi hade igår. Håll tummarna.)


