Medelhavskryddad lax med skagenröra och pommes
Hur lyxar man till en lördagsmiddag i mitten/slutet av januari när det är så förfärligt trist väder och det känns enormt långt, lååååångt till allt roligt? Kanske med en Peroni i handen framåt eftermiddag/kväll och denna enkla anrättning: Medelhavskryddad lax med skagenröra och pommes.
How to do it:
Pommes - södermalmskisen och andra oroliga själar kanske gör sina egna, men vi håller Lidls extra tjocka pommes riktigt högt. Suveräna!
Skagenröra - enkelheten själv. Blanda lika delar majonnäs och creme fraiche, släng i färskhackad dill (finns i frysdisken för den late = vi tar den). Lägg i räkor, handskalade eller i lag. Salta & peppra. Smaka av (Jisses, så gott!). Klart med ljuvlig sås.
Lax - ännu enklare. Ta din favvolax, häll på dina favvokryddor (vi gilar örter, vitlök, tomat etc) och tilllaga i ugnen.
Sallad - en härlig variant vi fick tips om av en kompis idag på ICA. Vår tolkning: ta någon form av medelhavssallad, dutta på olja och balsamicosås. Lägg på rödlök, avokado och filéer av grapefrukt (borde varit röd för färgens skull). Pressa över lite saft av en halv citron. (Vi la även i 4 soltorkade tomater för att komma åt den röda färgen.)
I glaset under tillagning: Peroni (vuxna) och Coca-cola zero (barn).
Dryck till maten: riesling från Alsace (favvo) samt, som alltid på helgen, Coca-cola zero till barnen.
Vad vi lyssnar på? Idag har "Waiting on a friend" med Stones gått varm på iPoden. Supersvinbra!
Bon appetit!



