Pizza Pronto
Häromdagen hittade vi en något bortglömd pizzaugn i ett av köksskåpen. Det var en lyckad grej, för så himla goda pizzor det blev. Hemmapizzor blir inte bättre om man inte har tillgång till stenugn/vedugn. Ugnen ger absolut inte samma resultat.
Degen gjorde vi såhär:
50 g färsk jäst
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl kärnvetemjöl
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
3 dl ljummet vatten
7 dl kärnvetemjöl
Lös upp jästen i vattnet och blanda i resten. Låt jäsa i 30 min.
Det blev en riktigt bra pizzabotten.
Givetvis blev det hemgjord tomatsås enligt följande:
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 paket passerade tomater (gärna från Mutti)
1 hönsbuljongtärning
Färska provensalska örter
salt & peppar
Fräs finhackad lök och vitlök i olivolja utan att de tar färg. Häll i de passerade tomaterna och buljongtärning. Låt koka varsamt i ca 20 minuter. Mixa därefter med stavmixer (om ni vill undvika lökbitar) och tillsätt sedan örterna och smaka av med salt och (nymald) svartpeppar.
Mozzarellaost, salami och vanlig prästost var vår fyllning den här gången. A match made in heaven.


Tyvärr glömde vi att fotografera när de var klara, men detta inläggs poäng är ändå att Pizza Pronto funkar oväntat bra (bättre än vi mindes från tiden när den var ny).
Bon appetit!