supergod sockerkaka - nyttigt experiment
hej! ni kanske tror att man inte kan göra en sockerkaka nyttigare än ett vanligt recept, i dag gorde jag en sockerkaka med dinkel och grahamsmjöl, ja och det blev supergott. är du nyfiken och vill prova så fortsätt läsa.
ingredienser:
3 ägg
2 1/2 dl socker
50 g smör
1 dl mjölk
2 1/2 dl dinkelmjöl
1 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
gör så här:
smörj och bröa en kakform värm ungnen på 175°
vispa ägg socker vaniljsocker riktigt pösigt
smält smöret i en liten kastrull
slå sedan i mjölken
låt koka upp
rör snabbt ner den heta smörmöjlken i äggsmeten
tillsätt mjölet blandat med bakpulvret
rör ihop smeten (så lite som möjligt)
häll i smeten i den smorda formen
grädda i nedre delen av ugnen i 35 - 40 minuter
prova med en sticka (blir den kladdig så grädda några minuter till)
till topping kan du skala 3-4 clementiner och göra en glasyr som innehåller florsocker och vatten ta lite florsocker beroende på hur mycket du vill ha och vatten ska du också ta i vatten efter känslan (om du vill ta sedan någon droppe valfri karamellfärg) bre sedan ut glasyren på kakan och lägg clementin-klyftorna snyggt på kakan! supersmaklig måltid önskar vera!!!
