tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Franska frestelser

Publicerad 2014-07-22 08:11:00 i Allmänt,

Den här sommaren har vi som sagt tillbringat två veckor på franska rivieran. Vi älskar Frankrike nästan lika mycket som vi älskar mat. Och därför älskar vi såklart den franska maten, särskilt den sydfranska.
 
Det finns gott om matmarknader och det är verkligen en speciell känsla att gå runt och botanisera bland alla solmogna frestelser som i all sin enkelhet ger så mycket smak och upplevelse. Det är dock inte bara grönsakerna som får våra våra sinnen att jubla; även köttet, fiskarna, skaldjuren och inte minst oliverna och ostarna är lika fantastiska.
 
Givetvis har vi lagat en hel del mat på plats, vilket är en blandad upplevelse. Härlig såklart på grund av råvarorna, men störig på grund av begränsade köksredskap. Inte minst saknades vår vanliga kockkniv...
 
Men hey. Vem klagar? Inte vi. Hoppas ni inspireras lite av våra bilder som följer.
 
Njut sommaren. Bon appetit!
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela