tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Två fina och snabba sommarluncher

Publicerad 2014-07-30 14:02:00 i Recept,

Så här på semestern kanske man inte alltid äter lunch, eftersom frukosten och lunchen kan tendera att flyta ihop. Men om du söker inspiration till lätta, snabba och goda sommarluncher kommer här två enkla tips:
 
Spansk tortilla:
 
Blev det potatis över från gårdagen? Perfekt. Skiva dem lägg i en stekpanna. Riv ner ett par vitlöksklyftor och kasta i dina favoritörter. Vispa ihop 4 ägg och 3 msk vatten. Salta & peppra. Häll äggstanningen över potatisen. Tänk på att ha rejält hög värme i början och sänk sedan ganska omedelbart, då blir de perfekta. Toppa med ett par sardeller. Supergott och enkelt a la Medelhavet.
 
 
 
Bönsallad med bacon:
 
Låter ovanstående kolhydratstint? OK, gör den här magiska bönsalladen istället då. Ta fram ett durkslag och skölj en burk borlottiböner och en burk svarta bönor. Lägg i serveringsskålen. Häll på din favoritolja, riv ner tre vitlökar, fyll på med en hackad röd lök samt örter. Dela körbärstomater i olika färger och blanda i. Stek ett paket bacon, som du först strimlat. Låt svalna något och blanda sedan i bönsalladen. Salta & peppra efter behag. Rör om och njut av något oväntat gott.
 
 
 
Bon appetit!
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Birgit

Publicerad 2014-08-06 13:51:10

?? Men bönor är ju kolhydratstint det också. Hm😏

Postat av: Birgit

Publicerad 2014-08-06 13:52:17

Låter ju gott, men bönor år också kolhydrater. Hm 😏😉

Svar: Vi vet. Men det är ju ändå inte lika mycket... Mer åt GI-hållet även om det inte är lchf. 👍😄
Vera & Thomas

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela