tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Pretentiösa pizzabullar

Publicerad 2014-06-01 13:55:00 i Recept,

Det här med pizzabullar är vår familj ganska skeptiska till i allmänhet, men så gjorde jag härförleden den här varianten, som faktiskt överträffade allas förväntningar. Det är rätt praktiskt att ha något enkelt till hands i frysen för akuta lägen. Det är lite pretto, men vill du rädda sommarens utflykter och kanske kunna ta med något mumsigt (och hyfsat vettigt) till stranden så häng på...
 
Vi skriver ju ogärna i traditionell receptform här på bloggen (för att vi vill mest förmedla en inställning till mat och matlagning och få er och oss själva att laga mat på ren feeling), men den här gången görs ett undantag då det är svårt att improvisera vid bakning.
 
 
Till degen behöver du:
 
50 g jäst
0,5 l mjölk, fingervarm (funkar med vatten också)
3 msk olja
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
5 dl vetemjöl
8-9 dl dinkelfullkornsvetemjöl
 
Fyllning:
 
Pesto
Riven smakrik ost
 
(Eller ta rentav ketchup med oregano och strimlad skinka + ost.)
 
Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i lite mjölk.
Häll i resten av mjölken (funkar även med vatten), blanda sen i olja, salt, socker och ägg.
Rör i båda mjölsorterna och arbeta samman degen några minuter.
Täck över bunken med en bakduk och låt den jäsa minst 30 minuter.
Lägg degen på ett mjölat underlag och arbeta ihop den innan du delar den i två delar.
Kavla ut degklumparna till rektanglar och börja lägga på fyllningen.
Bred först på peston och lägg därefter på osten. 
Rulla ihop degen från långsidan, precis som med kanelbullar och skär sedan i bitar, ca 13 - 15 per rulle.
Lägg bullarna på bakplåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk 20 - 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen på 225 grader 12 - 15 minuter.
 
 
Bon appetit!
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela