Smörstekt endive
Tro't eller ej, men nu är vi tillbaka med ett inlägg. Det har blivit ett lite längre uppehåll här än vi tänkt, men livet har varit fullt av arbete, födelsedagar, skolavslutningar, student, stockholmsresa och diverse festligheter. Därför har det i ärlighetens namn inte varit tid för så mycket seriös matlagning. Under sommaren lovar vi att bättra oss.
Här kommer dock ett lika enkelt som överraskande underbart tips: smörstekt endive.
Denna härlighet passar utmärkt som tillbehör till grillat. Eller till fisk. Eller till precis vad ni tycker att det passar till. Det fantastiska med denna lilla side dish är att endiven totalt ändrar karaktär från besk och lite bångstyrig till härligt len, nötaktig och ljuvlig.
Om du vill testa så gör så här:
Skölj endiven noga i kallt vatten. Skär av den stubbiga änden. Lägg i en stekpanna med smör som tystnat. Stek på medelvärme till endiven är helt mjuk. Salta & peppra. samt släng i lite örter/örtkrydda. (Och när ni pepprar så använd gärna "5 peppers", som ger en extra dimension till nästan allt som peppras med denna kryddblandning.)
Bon appetit!
