Färsk pasta är den bästa pastan!
Igår hade jag lyckan att äntligen få en pastamaskin av märket Marcato. I'm so god damn happy. Äntligen kan vi göra vår egen pasta. Det är något helt annat än alla köpevarianter. Jag läste någon som sa, apropå hemgjord färsk pasta och torkade köpevarianter, att det var som att titta på färgteve och sen gå tillbaka till svartvit. Det är nog en ganska träffande beskrivning.
Har du tillgång till pastamaskin (som egentligen är en kavel) och vill testa vår variant så gör det enligt följande:
Mät upp 5 dl durumvetemjöl och lägg som ett litet berg. Gör ett (vulkan-)hål i toppen och knäck i 4 ägg. Knåda i 10 min till en icke kladdig deg/pasta. Knåda hårt med kärlek. Lägg sedan att vila i plastfolie i kylen minst en halvtimme. Kör sedan i pastamaskinen till önskad variant. Koka 3 - 5 min. You're in heaven i kombination med någon god sås alternativt smakrik ost.
Bon appetit!

