tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Pulled osso buco

Publicerad 2014-05-11 11:11:00 i Recept,

Osso buco är en de absoluta favoriträtterna i vårt hem. Igår gjorde vi en variant med kalvbog istället för, som på klassiskt vis, med kalvlägg. Det blev riktigt lyckat; lite som en blandning av pulled pork och osso buco.
 
Så här gjorde vi:
 
Bryn en hel bit kalvbog, saltad och pepprad, på båda sidorna. Lägg i en emaljerad gjutjärnsgryta. Häll i 1/3-dels flaska torrt vitt vin, två tetrapack med passerade tomater, 6 hela scharlottenlökar, 4 rivna vitlöksklyftor, en svampbuljongtärning, salt & peppar. Sätt in i ugnen på 150 grader i 4,5 timmar. Lyft upp köttet och skär det supermöra köttet i skivor och lägg i en form. Häll även i såsen. Strö över persilja och/eller franska örter. Servera med risotto och grön sparris. Superenkelt och fantastiskt gott.
 
Bon appetit!
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Postat av: Annika

Publicerad 2014-05-11 17:03:22

Gott!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela