Pulled osso buco
Osso buco är en de absoluta favoriträtterna i vårt hem. Igår gjorde vi en variant med kalvbog istället för, som på klassiskt vis, med kalvlägg. Det blev riktigt lyckat; lite som en blandning av pulled pork och osso buco.
Så här gjorde vi:
Bryn en hel bit kalvbog, saltad och pepprad, på båda sidorna. Lägg i en emaljerad gjutjärnsgryta. Häll i 1/3-dels flaska torrt vitt vin, två tetrapack med passerade tomater, 6 hela scharlottenlökar, 4 rivna vitlöksklyftor, en svampbuljongtärning, salt & peppar. Sätt in i ugnen på 150 grader i 4,5 timmar. Lyft upp köttet och skär det supermöra köttet i skivor och lägg i en form. Häll även i såsen. Strö över persilja och/eller franska örter. Servera med risotto och grön sparris. Superenkelt och fantastiskt gott.
Bon appetit!






