tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Spaghetti med vitlök och chili

Publicerad 2014-05-25 16:35:00 i Recept,

På kontinenten är det bra mycket vanligare att äta en enkel, snabb och gudomlig pastarätt som nån slags snabblunch. Visst, det tar lite tid att göra egen, färsk pasta men å andra sidan blir det makalöst gott. Superlätt är det under alla omständigheter. Och det blir superbt även om man inte gör pastan själv. På italienska heter rätten Spaghetti al olio, aglio e peperoncino.
 
Så här gör du:
 
Knåda ihop 4 ägg med 5 dl durumvetemjöl. Blöta händerna två gånger under knådningen som ska pågå i 10 min så blir det perfekt konsistens. Låt vila i plastfolie i en halvtimme i kylen. Koka i 3 min.
 
Fräs 4 hackade vitlöksklyftor i en rejäl dos olivolja någon minut. Häll i lite peperoncino (eller annan chili). Blanda i pastan (vi valde tagliatelle istället för spaghetti för det är sååå mycket lättare att göra). Strö i persilja eller franska örter. Salta ev med havssalt. Servera med ett glas vitt vin. Njut som lunch en solig dag.
 
Bon appetit!
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela