Spaghetti med vitlök och chili
På kontinenten är det bra mycket vanligare att äta en enkel, snabb och gudomlig pastarätt som nån slags snabblunch. Visst, det tar lite tid att göra egen, färsk pasta men å andra sidan blir det makalöst gott. Superlätt är det under alla omständigheter. Och det blir superbt även om man inte gör pastan själv. På italienska heter rätten Spaghetti al olio, aglio e peperoncino.
Så här gör du:
Knåda ihop 4 ägg med 5 dl durumvetemjöl. Blöta händerna två gånger under knådningen som ska pågå i 10 min så blir det perfekt konsistens. Låt vila i plastfolie i en halvtimme i kylen. Koka i 3 min.
Fräs 4 hackade vitlöksklyftor i en rejäl dos olivolja någon minut. Häll i lite peperoncino (eller annan chili). Blanda i pastan (vi valde tagliatelle istället för spaghetti för det är sååå mycket lättare att göra). Strö i persilja eller franska örter. Salta ev med havssalt. Servera med ett glas vitt vin. Njut som lunch en solig dag.
Bon appetit!


