tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Fantastiska småfrallor

Publicerad 2014-10-12 15:21:36 i Recept,

Gillar du småfrallor till frukost på helgen? Du kanske redan har ett favoritrecept, men om du inte har det så kommer här ett lika busenkelt som fanastiskt gott recept:
 
Du behöver 1,3 liter bra vetemjöl (vi brukar använda Manitoba cream), 0,5 l fingervarmt vatten, 1 paket jäst, 2 msk olivolja, 2 tsk salt, 1 ägg och valfria frön.
 
This is how you make it:
 
Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Häll i olivoljan och saltet. Blanda i mjölet. Kör med elvispens degkrokar i drygt 10 min. (Har du Kitchen aid eller likande så räcker det nog med 8 min.) Låt jäsa under handduk i en halvtimme (till dubbel storlek). Häll sen upp degen på mjölat bakbord och dela den i två lika stora delar. Rulla ut varje del till en lång längd. Skär upp 8 - 10 delar av varje längd. Forma bullar genom att "runddriva" dem. (Alltså tryck undertill och fullfölj rörelsen ovantill om och om igen tills du har en fin/perfekt form.) Lägg på bakpappersförsedd plåt. Låt jäsa ytterligare 40 minuter under handduk. Pensla med uppvispat ägg och stö över dina favoritfrön. Sätt sedan in i ugen, 200 grader, i ca 11 - 14 min. Njut.
 
Alltså, dessa bullar är alldeles för goda. Serverade nybakade med en god ost och lite gott kaffe och färskpressad apelsinjuice så börjar helgmorgonen helt enkelt optimalt. Det enda gisslet är svårigheten att äta lagom många... Låt nu bullfesten börja!
 
Bon appetit!
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela