Den bästa pastan - enkel måndagslyx
... gör man kanske själv med durumvetemjöl, kärnvetemjöl och ägg. Men det är inte så lätt att få till den bra utan en pastamaskin. Det har vi inte skaffat ännu. Därför måste vi tipsa om Paolo Robertos färska pasta. Jisses, så god! Den spelar i en helt annan liga jämfört med annan pasta man hittar i matvarubutiker. (Sist jag åt så god pasta var den beställd från Di Penco i Malmö, men det är en annan historia.)
Nåväl. Till Paolos nu tokhyllade pasta (vi är dessvärre ännu inte sponsrade) gjorde vi världens enklaste ädelostsås med bacon. How to make it:
Koka upp rejält med vatten till en påse av Paolos tonnarellipasta. Salta vattnet generöst (det ska vara salt som Medelhavet).
Stek två paket bacon knaprigt.
Smält en rejäl bit ädelost i en traktörpanna med 5 dl matlagningsgrädde. Kasta i en hönsbuljongtärning. När osten smält är det dags att reda lite med maizena. Blanda i baconen när du fått önskad konsistens. Salta & peppra efter behag.
Ploppa i pastan i det kokande vattnet. Pass på, det tar bara 5 minuter tills den är klar. (Ta gärna upp efter 4,5 min.)
Blanda bacon- och ädelostsås med pastan.
Njut. Så enkelt, så gott.
Bon appetit!
