tjoffidoffi.blogg.se

Matbloggstoppen Det här är en matblogg för stora och små. En familjematblogg! Vi som driver denna blogg är Vera (10 år) och hennes pappa Thomas (44 år). Livet är för kort för att äta dåligt. Med dåligt menar vi mat som består av en massa mindre bra halvfabrikat och som saknar det där lilla extra. Välkommen att följa oss!

Den bästa pastan - enkel måndagslyx

Publicerad 2014-01-07 19:37:00 i Recept,

... gör man kanske själv med durumvetemjöl, kärnvetemjöl och ägg. Men det är inte så lätt att få till den bra utan en pastamaskin. Det har vi inte skaffat ännu. Därför måste vi tipsa om Paolo Robertos färska pasta. Jisses, så god! Den spelar i en helt annan liga jämfört med annan pasta man hittar i matvarubutiker. (Sist jag åt så god pasta var den beställd från Di Penco i Malmö, men det är en annan historia.)
 
Nåväl. Till Paolos nu tokhyllade pasta (vi är dessvärre ännu inte sponsrade) gjorde vi världens enklaste ädelostsås med bacon. How to make it:
 
Koka upp rejält med vatten till en påse av Paolos tonnarellipasta. Salta vattnet generöst (det ska vara salt som Medelhavet).
 
Stek två paket bacon knaprigt.
 
Smält en rejäl bit ädelost i en traktörpanna med 5 dl matlagningsgrädde. Kasta i en hönsbuljongtärning. När osten smält är det dags att reda lite med maizena. Blanda i baconen när du fått önskad konsistens. Salta & peppra efter behag.
 
Ploppa i pastan i det kokande vattnet. Pass på, det tar bara 5 minuter tills den är klar. (Ta gärna upp efter 4,5 min.)
 
Blanda bacon- och ädelostsås med pastan.
 
Njut. Så enkelt, så gott.
 
Bon appetit!
 
 
 
 

Mer från bloggen


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vera & Thomas

Vi är matlagningstokiga och hoppas att även du ska bli det. :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela